Halaman

Google+ Badge

Khamis, 28 Mac 2013

Seminggu cuti sekolah hanya di rumah,.

Adoi tajuk n3 pon dh leh agak tonasi kuciwa,huhu,.yer,xkemana2 kami cuti kali ni,.en hubby sibuk dgn kerjanya,anak2 bila dh ayahnya bz,buat hal sndiri ajelah,selang sehari berkunjung ke cyber cafe yg tak jauh dr rumah.mengabiskan duit je aje koje nyer,..
 PC yg sakit sejak beberapa bulan pon dh ok,selesa la sikit utk aku menaip n3,sblm ni gna android yg menyakitkan hati,.kalau dh old school tu,susah sikit nk terima teknologi baru tu,.
Berbalik cite cuti sklh kali ini,kerjaku dr pg ke ptg byk di dapur ,memasak ajelah,.kebetulan anak yg dok hostel tu kemaruk nk mkn mcm2,.ikutkan aje ler,bukan selalu dia balik ke rumah pon.
Kebiasaan kalau cuti sklh,kami akan balik ke kg kalau tak bercuti ke mana2,bila x balik rasa mcm something wrong jer,.teringat kat ayah yg menumpang di rumah kakak dan rumah usang di kg yg kekosongan jika kami x balik,alangkah indahnya dunia,jika arwah mak masih ada,berseri rumah dan riuh rendah jdnya,rindu aku pd masakannya,pd suaranya,pd wajahnya,.sesekali ingatan kpd arwah mak,mnggamit memori lalu,.untunglah org yg masih punya ibu,.melalut plak tersyahdu aku kali ini,.alfatihah buat arwah mak,.
Cuaca sekarang pulak x menentu,aku yg baru sembuh demam,baru pulih selera mkn,mujurlah anak2 kecik x ikut demam,kalau tak,teruk juga nak jaga mereka pd masa yg sama aku juga x sihat,bila dh sihat keinginan nk mkn mcm2,selain masak sndiri,hobi utamaku,tentulah JJCM,survey kedai2 mkn yg menarik dan sedap,sebelum pg cuba mknn trsebut,kebetulan disini sukar jga lah nk cari tmpt mkn yg kna dgn taste kami,Restoran yg biasa dgn org2 sini,adalah deretan kedai2 makan ala thai yg menghidangkan menu kerabu kaki ayam,.sekian sahajalah coretan melalutku untuk kali nih,.

1 ulasan:

  1. assalamualaikum..salam ukhwah sis..jgn lupa follow link blog sy jgak yep..hehhee..

    BalasPadam