Halaman

Google+ Badge

Jumaat, 20 Julai 2012

BIRTHDAY ,ARWAH IBUKU DAN MENJELANGNYA RAMADAN..

Lama dh update blog,kesibukan dgn ank2 dan mslh line tenet jd halangan aku nk menulis...semalam 19 julai 2012,genap usiaku 36 tahun.jutaan terima kasih kepada arwah ibu yg melahirkan aku ke dunia ini..al fatihah utk arwah ibuku wan nengah bt wan ismail,..semoga Allah swt mengampuni segala dosa mak dan menempatkan mak dikalangan para salihin.aminn..
 Mengenai bday aku smlm,xde la sambutan beria sgt pon,cuma kami 1 family keluar dinner je..mkn kt restoren said ali di seri rampai setapak..order thai seafood,sate dan jus buah2an..lp lak nk amik pics smlm,kalo tak leh wt review mknn kt ctu,.boleh tahan sdp juga...lain kali le plak pg kt ctu amik pics.
 Esok 21 julai 2012 bersamaan 1 ramadan 1433h,brmkna kita semua yg muslim akan mula berpuasa,..time2 mcm ni ingatan kt arwah mak yg kembali pdNya pd tgal 20 nov 2010 makin terasa,rindunya kt arwah mak..arwah mak akn mula sibuk but persiapan utk smbut ramadan,.maklum la nk penuhi selera ank2,yg punya mcm2 selera,..teringat2 sedapnya masakan2 arwah mak,nsi ulam,kuih muih tradisional,.hatta sambal belacan yg arwah mak buat pon xde sape blh lawan lg sdpnya,bg aku..bila dh kehilangannya barulah kita,merindui dan menyedari pentingnya mereka pd kita..
 Bg aku pula dgn ank2 yg gemar mknn fast food,tentu la ayam goreng ala kfc jd pilihan kalau time bersahur,..makanan yg tak menyihatkan,tp nk buat cmne ye,sudah selera mrk..thn ni kna amalkan minum horlicks utk sahur,bg tenaga utk berpuasa..ho ho ho..ribena atau jus utk berbuka,..kna elakkan teh,kopi dan nescafe kerana kafein menyebabkan cecair keluar berlebihan dr badan dan.sbbkan kita dahaga semasa berpuasa..ni tips2 yg aku dgr dr pakar2 pemakanan..juga lebihkan makan buah2an dan sayur2 an.. dan fiber.

6 ulasan:

  1. Selamat hari lahir mak ndak..semoga pertambahan usia lebih mendekatkan diri kita padaNya..juga selamat menyambut ramadan al-mubarak

    BalasPadam
  2. tq2..dh tuanya rasa..huhu..aminnnn..tq ina.selamat berpuasa jga..jmpa nnti lps raya ya..

    BalasPadam
  3. aku sahur mesti minum horlicks fiber up....

    BalasPadam
    Balasan
    1. elok la mnuman ber fiber nih..mslhnya kt umah ni,xnak plak le..kta depa loya,..mcm2 daa

      Padam
  4. happy belated birthday dari kak...

    BalasPadam